Menu

Get Socialize

Heerenveen aast op Deen en nieuwe grasmat (kort nieuws)

image
Description

* Alex Pastoor is de nieuwe assistent van Marco van Basten bij AZ. Daarmee mag AZ haast wel sc Heerenveen 2 worden genoemd, naast Van Basten en Pastoor stonden ook Beerens, Elm en Gouweleeuw in het verleden bij Heerenveen op de loonlijst. De naam van Pastoor ging de afgelopen maanden rond in het Abe Lenstra Stadion, maar van concrete interesse was volgens technisch directeur Hans Vonk geen sprake.

* De grasmat van sc Heerenveen zal waarschijnlijk vervangen worden, aldus bronnen van Frisian Pride. In februari liet Vonk al weten dat het veld er erg slecht bij lag, dit vanwege intensief gebruik. De aanvoerders van de Eredivisie waren niet te spreken over het veld van sc Heerenveen, dat met een gemiddelde beoordeling van 2,47 op de veertiende plaats stond. Lager dan het kunstgrasveld van Heracles.

* Fahd Aktaou (21 jaar) maakt de overstap naar Heracles Almelo. Aktaou was het afgelopen half jaar verhuurd aan Almere City en tekent in Almelo voor drie jaar. Bij Heracles zal hij worden herenigd met trainer Jan de Jonge.

* Nicolaj Thomsen komt mogelijk naar sc Heerenveen. De Deense middenvelder staat volgens Ekstra Bladet hoog op het lijstje van Heerenveen als vervanger van de in januari vertrokken Magnus Wolff Eikrem. Thomsen debuteerde in april van het jaar 2012 voor zijn club Aalborg BK en hoopt op een stap hogerop. De interesse is niet helemaal nieuw.

Voetbalpraat