Menu

Get Socialize

Spannende week voor sc Heerenveen

Heerenveen shirt logo
Description

Met twee duels in vijf dagen kan sc Heerenveen deze week een mooie stap zetten richting deelname aan de play-offs. Zaterdagavond gaan de Friezen op bezoek bij Heracles Almelo, dinsdag komt Sparta Rotterdam op bezoek. Het team van Streppel is in 2017 nog niet in vorm en kan iedere punt gebruiken om play-off deelname veilig te stellen.

Heracles Almelo – sc Heerenveen (1 april 2017)

Het verschil tussen Heracles en Heerenveen is slechts zes punten. Door de bekerfinale tussen AZ en Vitesse en de uitsluiting van FC Twente mag zelfs de nummer negen nog mee doen in de playoffs. Met een tiende plek op de ranglijst doen de Almeloërs dus nog volop mee in strijd om deelname.

Sinds de terugkeer van Heracles in de Eredivisie had Heerenveen het aanvankelijk ieder jaar lastig in Almelo, maar van de laatste vijf duels werden er drie gewonnen. (Bekijk ook: VIDEO: Heracles – Heerenveen 2-4)

Heracles - Heerenveen

De aftrap in Almelo is zaterdag 1 april om 20:45. 

sc Heerenveen – Sparta Rotterdam (4 april 2017)

Kort na speelronde 28 volgt alweer de 29e wedstrijd van het seizoen. Ook Sparta deed het na de winterstop beter dan Heerenveen maar heeft momenteel nog wel negen punten minder dan de Friezen en bezet de dertiende plek op de ranglijst. Het is alweer enige tijd geleden dat Heerenveen een thuisduel tegen Sparta speelde, de laatste ontmoeting was in 2010 (4-1 winst). Sparta won nog nooit een Eredivisie-duel in het Abe Lenstra Stadion.

Heerenveen - Sparta

Het duel tegen Sparta begint eveneens om 20:45 en er zijn nog kaarten beschikbaar.

Slechte vorm in 2017

Heerenveen won na de winterstop nog maar twee duels, twee duels eindigden in een gelijkspel en het team verloor maar liefst zes keer. Alleen ADO Den Haag wist minder punten te pakken in 2017.

Stand over 2017
Stand over 2017

Wat verwacht jij van deze duels?

Voetbalpraat