Menu

Get Socialize

‘Van Basten heeft leuk een aanvallend voetbal gespeeld’

image
Description

AZ heeft er goed aan gedaan Marco van Basten vast te leggen, aldus de tafelgasten van het NOS-programma Studio Voetbal afgelopen zondag. De hoofdtrainer van Heerenveen werd door de gasten geprezen om zijn goede voetbal en aanvallende spel.

“Hij is echt gegroeid de afgelopen jaren. Goed voetbal, een grote naam, een geweldige voetballer, een uithangbord en goed met jonge spelers”, aldus Arno Vermeulen. “Twee keer is zijn hele elftal verkocht en twee keer heeft Van Basten met jonge jongens toch een heel seizoen leuk en aanvallend voetbal gespeeld. Ik ben echt benieuwd hoe hij het met AZ gaat doen.” Overigens verloor Marco van Basten in de zomer van 2013 alleen basisspelers Jeffrey Gouweleeuw en Filip Djuricic.

“Hij is een sieraad voor de sport op alle fronten”, zo spreekt Willem Vissers (De Volkskrant) in het tv-programma. Jan Mulder noemt de transfer van Van Basten ‘fantastisch’. “Dit soort clubs moet zo verschrikkelijk blij zijn met een man als Marco van Basten”, spreekt hij enigszins neerbuigend richting de landskampioen van 2009.

Voetbalpraat