Van den Boomen: ‘Liever Feyenoord of PSV dan naar Ajax’

Sinds deze zomer staat Branco van den Boomen onder contract bij sc Heerenveen. De middenvelder kende een wisselvallig begin bij zijn nieuwe club, waar hij geen vaste basisspeler is. Zo speelde hij tot nu toe in negen van de vijftien wedstrijden. Hierin gaf hij een tweetal assists en kwam hij nog niet tot scoren. Van den Boomen kwam over van FC Eindhoven, maar speelde in zijn jeugd onder meer voor Willem II en Ajax.

Branco van den Boomen

Zijn periode bij Ajax was er één waar hij niet heel tevreden op terug kijkt, aldus Van den Boomen in Voetbal International. “Bij Ajax bepaalden drie mensen de zaken: De Boer, Bergkamp en Jonk. De trainers zijn figuranten.” Via zijn zaakwaarnemer hoorde hij dat hij niet goed genoeg was voor een nieuw contract. “Maar de trainer wist van niks.”

“Als ik ooit klaar ben voor die stap, wil ik liever naar Feyenoord of PSV. Er zijn genoeg jongens die bij Ajax opgroeien, weggaan en worden teruggehaald. Het grote verschil is dat zij vaak Amsterdammers zijn. Dan wil je voor je eigen club uitkomen. Bij mij is de absolute wil om Ajax te halen weg, maar als die kans ooit voorbijkomt… Zeg nooit nooit.”

Reacties