Buijs terug in de basis bij AZ – sc Heerenveen #azhee

sc Heerenveen mag morgen om 18:30 de Eredivisie weer hervatten met een uitwedstrijd tegen AZ, nadat er eerst een minuut stilte wordt gehouden ter nagedachtenis aan de aanslagen in Parijs. Na enkele broodnodige overwinningen heeft Foppe de Haan de afgelopen twee weken verder zijn accenten kunnen aanbrengen gedurende de interlandperiode. Aan de basis zal hij weinig veranderen, alleen de geschorste Joey van der Berg wordt vervangen door Jordy Buijs.

Zowel Morten Thorsby als Jerry St. Juste kwamen niet ongeschonden uit de interlandperiode, toch lijken beide spelers morgen gewoon te kunnen spelen. Nog niet duidelijk is of Joost van Aken klaar is voor zijn rentree. De verdediger van sc Heerenveen is op de weg terug maar de wedstrijd in Alkmaar komt wellicht nog net te vroeg voor hem.

Het verschil op de ranglijst tussen beide clubs is slechts één punt en sc Heerenveen kan dus wederom goede zaken doen in de opmars richting het linkerrijtje. Foppe de Haan verwacht een lastige wedstrijd, maar ziet mogelijkheden in Alkmaar.

“In de beeldvorming lijkt AZ een stuk verder, maar het gaatje is klein. AZ heeft een aardige ploeg, ze kunnen goed voetballen. Ze maken de meeste doelpunten in de zestien en hebben met Janssen een gevaarlijke spits, maar achterin zijn ze kwetsbaar. Ze krijgen veel goals tegen.” – Foppe de Haan

Vanuit een compacte organisatie zal sc Heerenveen proberen om Janssen en zijn mede-aanvallers uit de zestien weg te houden om vervolgens in de omschakeling gebruik te maken van de defensieve kwetsbaarheid van de Alkmaarders.

Voorin kiest De Haan weer voor Mitchell Te Vrede, die de afgelopen wedstrijd al de kans kreeg in de spits. De trainer schat de kwaliteiten van Te Vrede op het moment net iets hoger in dat die van zijn concurrent Veerman, en wil beide spitsen graag naar een hoger niveau brengen.

“Henk zit er dicht tegen aan, maar ik vind Mitchell net iets beter. Mitchell voetbalt iets makkelijker en heeft het tegen Twente goed gedaan. Henk is iets rommeliger in zijn spel, heeft meer ruimte nodig, maar kan soms ook verrassen. Op dit moment kies ik voor Mitchell. Er moet nog het nodige gebeuren om ze op een goed niveau te krijgen. Dat is geen probleem, want ze trainen fantastisch.

Verwachte opstelling sc Heerenveen

Mulder
Van Anholt – Otigba – Buijs – Bijker
Slagveer – Thorsby – St Juste – Cavlan
Te Vrede – Larsson

Reacties