Feyenoord beul kon voor 2 miljoen naar sc Heerenveen

okt 25, 2014 Transfers en Geruchten

Afgelopen donderdag was er een nieuw hoofdstuk in het afbrokkelen van het Nederlands voetbal in Europees verband met het 3-1 verlies van Feyenoord bij HNK Rijeka. De Rotterdammers verloren in Kroatië door drie doelpunten van spits Andrej Kramaric. In Rotterdam, waar men deze zomer een nieuwe spits zocht, gingen al snel de verhalen rond dat Kramaric deze zomer ook als nieuwe spits gepresenteerd had kunnen worden.

Hoewel Technisch Directeur Van Geel ontkent dat Kramaric weg mocht bij Rijeka, blijkt het Algemeen Dagblad andere informatie te hebben. Volgens de Rotterdamse krant werd Kramaric deze zomer aangeboden bij Feyenoord, AZ, Ajax, PSV en sc Heerenveen.

Hiermee spreekt de krant niet alleen Van Geel’s lezing dat Kramaric niet weg mocht tegen, ook weet het AD te vertellen dat Kramaric is aangeboden voor de vastgelegde prijs in zijn contract. De spits is voor € 2 miljoen op te halen door geïnteresseerde clubs.

Geen enkele Nederlandse club besloot uiteindelijk toe te happen. PSV koos voor Luuk de Jong, Ajax ging voor Milik en Zivkovic, Feyenoord toverde Kazim uit de hoge hoed, AZ nam de transfervrije Tankovic en kocht Mühren van Volendam en sc Heerenveen haalde Dalgaard voor ruim zeven ton, die overigens de bank warm houdt achter de teruggekeerde Uth.

Kramaric schiet ondertussen weer een extra deuk in de positie van Nederland op de Europese coëfficiëntenlijst. In Rotterdam mag de Technisch Directeur zich al verantwoorden bij de RvC, om aan te geven waarom Feyenoord niet voor Kramaric is gegaan. Na donderdag zullen een aantal andere bestuurders in Nederland zich waarschijnlijk ook nog wel eens achter de oren krabben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

toggle off
Gokreclame uitschakelen.