‘Foppe en Riemer ontevreden, opvolger Vonk in beeld’

Naar verwachting zal Heerenveen binnenkort in gesprek gaan met een kandidaat-opvolger voor technisch directeur Hans Vonk. Volgens de Leeuwarder Courant heeft directeur Luuc Eisenga iemand op het oog om de functie te gaan bekleden.

Een naam die vaak terugkomt is de naam Nico-Jan Hoogma. Hoogma (47) is geboren in Heerenveen, maar begon zijn carrière bij Cambuur. Via FC Twente en Hamburger SV kwam hij vervolgens bij Heracles terecht. Sinds 2007 is hij daar algemeen directeur.

Foppe de Haan zou na zijn periode als interim-trainer weer aan de slag gaan met de jeugd, maar twijfelt daar nu over vanwege het vertrek van Hans Vonk. “Er is wel wat veranderd voor mij. Ik wil eerst met vakantie en als ik terug kom, kijk ik of ik nog wat voor Heerenveen wil gaan doen.”

De Haan was absoluut voorstander van Vonk, zo laat hij weten tegenover de regionale krant. “De voetbalorganisatie staat als een huis. De scouting is hartstikke goed en we weten heel goed waar de zwaktes van het eerste elftal liggen. We weten wat we willen en daar heeft Hans een grote rol in gespeeld. Hij heeft bovendien de contacten in de voetbalwereld en dat had uitgebouwd moeten worden.”

Ook Riemer van der Velde is niet tevreden met het vertrek van Vonk, zo haalde hij vanochtend nog maar eens aan in De Telegraaf. “Er zijn andere dingen die meer aandacht moeten krijgen”, zo doelt Riemer op het zoeken naar een hoofdsponsor. “Het is jammer voor Hans en vervelend voor de club. Dit besluit werd ook niet met vreugde ontvangen door trainers en scouting.”

“Voor zover Foppe en ik het konden beoordelen deed Hans het goed, maar ons pleidooi heeft hem niet geholpen”, aldus Van der Velde. Heerenveen eindigde dit jaar op een twaalfde plaats in de competitie en werd in de beker vroegtijdig uitgeschakeld op bezoek bij Roda JC.

Hiermee lijkt het er opnieuw op dat een nieuw bestuur bij sc Heerenveen geen beslissingen kan nemen die worden gesteund door Riemer van der Velde en Foppe de Haan, het tweetal dat jarenlang zo succesvol was bij sc Heerenveen.

 

[wpdevart_poll id=”1″ theme=”1″]

Reacties

Dit vind je misschien ook leuk...