Foppe: ”Johan Hansma heeft zich laten gebruiken”

Foppe de Haan haalt vandaag hard uit naar Robert Veenstra. De Friese oefenmeester is het beleid van Veenstra zat: “Veenstra is niet geschikt voor deze baan”. “De directievoorzitter zou een verbindende persoon moeten zijn. Iemand met gevoel voor mensen en het voetbal. Iemand die oprecht belangstelling heeft voor alles in en rondom de club, die met de terreinknechten en andere vrijwilligers praat en meeleeft bij succes en verdriet. Dat heeft Robert Veenstra niet in zich en daarom vind ik hem ongeschikt voor deze baan. Zijn ego is te groot.”

De Haan hield zich lang stil. Een tijd geleden zag hij het al de verkeerde kant op gaan. “Ik dacht: er komt wel een oplossing. Maar er kwam helemaal geen oplossing. Dit gaat zo helemaal fout. Je kunt niet afzijdig blijven als je er zo lang hebt gewerkt, dat wil ik niet meer. Eerlijk is eerlijk: ik ben wel een beetje ego├»stisch geweest. Ik dacht telkens: als ik me nu geweldig ga roeren, dan kan ik het training geven aan die jongens wel vergeten. Daar moet ik dan mee ophouden. Riemer snapte dat wel. Ik kan nu voor het eerst echt vrijuit praten.”

“Beleid hoort vast te staan. Het moet transparant en eerlijk zijn, maar dat is het helemaal niet. Het lijkt wel een guerrilla-oorlog, man. Het personeel is bang en wordt tegen elkaar uitgespeeld. Men loopt op kousenvoeten. Dat is waardeloos”, aldus Foppe. Ook wilde hij nog wat kwijt over Hansma: “Het geeft niet als je het oneens bent, maar praat er over. Maar dat wilde Hansma niet. Hij heeft zich laten gebruiken en zei letterlijk: ‘Robert is mijn baas’. Tsja…”

“De onrust moet weg, er moet schoon schip gemaakt worden, ook in de rvc. Zet er eerst maar een interin bestuur neer en zoek dan een geschikte voorzitter. Een Riemer vind je nooit weer en dat hoeft ook niet, maar ik ben ervan overtuigd dat er goede zijn.”

Reacties