Foppe kiest tegen Heracles voor dezelfde 11 als tegen PSV

sc Heerenveen mag het morgenavond al om 18:30 in eigen huis opnemen tegen Heracles Almelo, een ploeg die dit seizoen verrassend goed presteert. Na het gelijke spel in Eindhoven vorig weekend heeft de selectie met vertrouwen naar het duel met Heracles toegewerkt. Foppe de Haan hoopt de lijn van de uitwedstrijd tegen PSV door te trekken en voert daarom geen wissels door, maar weet dat dit bij sc Heerenveen geen zekerheden oplevert.

Wisselvalligheid troef

Het is erg wisselvallig”, aldus Foppe over de prestaties van zijn team. “Als ik er nu naar kijk dan vind ik dat het aanmerkelijk beter is geworden, maar of dat bevestigd wordt in de wedstrijd kan ik je niet vertellen.

Samba Sam als spelmaker

De rol van Sam Larsson op 10, zoals in Eindhoven, stemt zijn trainer tevreden en mede daarom kiest De Haan voor dezelfde formatie. “Het is een combinatie van systemen, bij balverlies een 4-4-2 of 4-5-1 en in balbezit meer 4-3-3. Sam deed het goed, al had hij met Guardado een sterke tegenstander. Hij heeft een paar dagen moeten herstellen, het kost hem veel kracht. Met Sam in de rol achter de spitsen is er meer duidelijkheid voor het team, maar het houdt ook risico in. Thorsby en St. Juste bleven goed overeind.”

Naast de nog geschorste Van Den Berg ontbreken Van Anholt, Namli en Zahovic door blessures. Joost van Aken viel in Eindhoven nog geblesseerd uit maar speelt morgen gewoon mee.

Heracles

Tegenstander Heracles is bezig aan een goed seizoen, al moesten ze dit in de winterstop bekopen met de verkoop van Tannane. “Heracles heeft met het vertrek van Tannane flink ingeleverd”, aldus Foppe. “Toch hebben ze met Bruns en Bel Hassani een prima middenveld en Weghorst is een lastige spits die je altijd goed in de gaten moet houden. Achterin hebben ze met Zomer en Fledderus een wereld aan routine, het is best een prima ploeg.”

Sjaaltjesdag

Voor de wedstrijd tegen Heracles geldt een oproep aan alle supporters om je mooiste sjaal uit de kast te trekken om met zijn allen tijdens het Fries volkslied massaal de sjaal omhoog te houden

Opstelling sc Heerenveen

Mulder
Marzo – Otigba – Van Aken – Cavlan
Thorsby – St. Juste
Larsson
Slagveer – Te Vrede – Zeneli

Reacties