Hansma: “Het is jammer, Foppe en ik zaten op één lijn”

Johan Hansma is teleurgesteld door het besluit van Foppe om te stoppen bij sc Heerenveen zolang Robert Veenstra de leiding heeft. “Hij heeft problemen met de situatie, maar maakte ook duidelijk dat hij zijn functie erg leuk vond en dat hij nog steeds achter ons technische beleid staat. Hij vertelde nog steeds in onze sportieve koers te geloven. Dat was fijn om te horen. Daar ben ik verantwoordelijk voor. Ik wil er alles aan doen om het voetbalgedeelte zo goed mogelijk te blijven runnen.”

“Ik ben opgegroeid met hem. We zitten op één lijn als het om voetbal gaat. Daarom is het jammer dat hij om andere redenen besloten heeft de club te verlaten.” Hansma had liever gezien dat Foppe was gebleven. “Zijn besluit stond vast. Foppe zei dat het nieuws vandaag al in de krant zou staan dus ik kon hem niet op andere gedachten brengen.”

Ondertussen rust de zware taak op zijn schouders dat er ook versterkingen voor volgend seizoen gehaald moeten worden. “Onze situatie is landelijk nieuws. Spelers willen weten wat er precies aan de hand is, maar of dat een rol speelt in hun besluit om al dan niet te komen weet ik niet. Ik blijf mijn best doen, maar de hele gang van zaken doet me wel veel pijn.”

Reacties