Hansma voorlopig afwezig, Heerenveen lijkt stuurloos schip

Midden in de transferperiode heeft sc Heerenveen nog enkele belangen. Spits Alfred Finnbogason zou graag voor een mooi bedrag willen vertrekken, Stefan Savic wacht nog steeds op een contract en de technische staf heeft nog enkele versterkingen op het oog. Na het vertrek van de RvC en Veenstra zit nu echter ook Hansma (voorlopig) thuis, waardoor het niet duidelijk is óf en met wie er zaken kan worden gedaan betreffende inkomende en uitgaande transfers.

Na de wedstrijd tegen Osasuna gaf Marco van Basten zijn zorgen over deze situatie aan. Van Basten had een goed contact met Hansma betreffende het technische beleid, maar sinds de presentatie van het onderzoek is Hansma niet meer gesignaleerd op de club. Marco is bang dat de #Feanrevolutie ten koste gaat van het technisch beleid en dat de sportieve ambities van sc Heerenveen wederom pas later kunnen worden ingezet.

Alfred Finnbogason hoopt ondertussen nog op een transfer, nu naast de nog steeds aanwezige interesse uit de Bundesliga ook de kampioen van Schotland zich gemeld heeft bij zijn zaakwaarnemer. Deze zaakwaarnemer zit echter ook met zijn handen in het haar, omdat er bij Heerenveen niemand daadwerkelijk het technisch beleid op bestuurlijk niveau uitvoert.

Technisch Directeur Johan Hansma heeft dus vrijdag de stempel ongeschikt gekregen, met het dringende verzoek om het schip nog wel even te blijven besturen. Vooralsnog heeft Hansma zich niet laten zien op de club, heeft hij dit verzoek in beraad en wil hij niet openlijk reageren. Met nog een hele maand te gaan in deze transferperiode heeft Heerenveen nog even de tijd om zaken te doen, maar komend weekend begint ook de competitie alweer waardoor de noodzaak om de zaken reeds geregeld te hebben steeds meer aanwezig is.

Vooralsnog is niet duidelijk wie de komende tijd de uitvoering van het beleid zal waarnemen. Formeel zijn de RvC als tijdelijk orgaan verantwoordelijk, en zijn zij bij afwezigheid van Hansma degenen die de tent draaiende moeten houden. Sjoerd Feenstra heeft namens de RvC laten weten dat Hansma het verzoek in beraad heeft, en dat afhankelijk van Hansma’s reactie een invulling wordt gegeven aan de uitvoering van het technisch beleid.

“Het is de wens van de onderzoekscommissie dat Hansma de komende tijd eindverantwoordelijke blijft voor het technische beleid. Hij is er nog niet helemaal uit of hij dat wil en heeft het in beraad. Het nieuws van vrijdag is natuurlijk nog vers, het heeft iets meer tijd nodig. Maar we vinden altijd een oplossing. We komen er wel uit, maar dat hangt nu dus nog even af van Hansma”, zo laat Feenstra weten in de Leeuwarder Courant.

Reacties