Heerenveen huurt ook Alen Halilović

Het moest aankomen op de laatste minuten, maar Heerenveen is er in geslaagd Alen Halilović voor de rest van het seizoen te huren van AC Milan. De 23-jarige Kroaat werd in januari van dit jaar door Standard Luik gehuurd, maar wist daar nooit een basisplaats te veroveren.

De transfer kwam pas laat rond omdat sc Heerenveen aanvankelijk niet de bijdrage wilde betalen die Standard Luik betaalde voor de huur van Halilović. Doordat Standard en Milan gister in de avond alsnog een akkoord hierover bereikten, kon Heerenveen toeslaan en het papierwerk in orde maken. Halilović is geen onbekende in het Europese voetbal. Vanaf 2012 stond hij onder contract bij Dinamo Zagreb, FC Barcelona, Hamburger SV en nu dus bij AC Milan. Als huurspeler droeg hij de shirts van Sporting Gijon, Las Palmas en Standard Luik.

Met zijn creativiteit kan Halilović in de voetsporen treden van Danijel Pranjic, zijn landgenoot die bij Heerenveen de beste periode uit zijn carrière beleefde. Volgens TD Gerry Hamstra is hij bovendien in staat om met zijn techniek de spitsen perfect te bedienen. Dat laatste kan nog wel een probleem worden, aangezien Heerenveen er niet in geslaagd is een spits aan de selectie toe te voegen. De transfer van spits Simon Moreno werd niet voor 0:00 uur afgerond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

toggle off
Gokreclame uitschakelen.