sc Heerenveen in eigen huis voorbij PSV #HEEpsv

sc Heerenveen heeft de derde overwinning op rij geboekt in de competitie! In eigen huis waren de Friezen te sterk voor koploper PSV. Een geweldige eerste helft van Heerenveen leverde een 2-0 voorsprong bij rust op. Na rust zette de koploper van de Eredivisie meer druk, maar verder dan 2-1 kwam het niet.

Niet alleen weet Heerenveen eindelijk een serie overwinningen neer te zetten in de competitie, ook komt het door de overwinning terug in het linkerrijtje. Daarnaast werd de negatieve 5-1 reeks tegen PSV abrupt verbroken en wint Heerenveen voor het eerst sinds 2007 in eigen huis tegen de Eindhovenaren!

Uitblinker Yassine El Ghanassy was met een assist en een doelpunt zeer belangrijk voor de Friezen. Marten de Roon beloonde zijn goede spel van de afgelopen weken met zijn eerste competitiedoelpunt voor Heerenveen. In de slotfase was Kristoffer Nordfeldt zeer belangrijk in het veilig stellen van de drie punten. Ten slotte in deze alinea een shoutout voor Pele van Anholt. De speler uit eigen jeugd liet eens te meer zien met zijn goede spel en mentaliteit een toonbeeld te zijn voor Heerenveen.

Met nog acht wedstrijden te gaan lijkt de eens gevreesde degradatiestreep voor dit seizoen voorgoed uit zicht. Indien Heerenveen nog een goede serie weet neer te zetten lijkt zelfs Europees voetbal via de play offs nog mogelijk. Volgende week mag Heerenveen op bezoek bij NEC om de reeks te vervolgen.

Reacties