Officieel: Hansma en Steppe verlaten sc Heerenveen

sc Heerenveen heeft vanmiddag officieel bekend gemaakt dat Johan Hansma en Joost Steppé niet langer aan sc Heerenveen verbonden zijn. Hansma en Steppe vormden met Veenstra het directie-team dat harde kritiek te verduren kreeg van de commissie Koopmans. De technisch (Hansma) en commercieel(Steppé) directeur zullen naar aanleiding van het rapport van die commissie vertrekken bij sc Heerenveen.

De club benadrukt dat het beeld dat rond Hansma geschetst is de afgelopen tijd helaas wel enigszins eenzijdig is, en dat Hansma in zijn vele jaren verbondenheid met sc Heerenveen ook veel voor de club betekent heeft. Als voetballer haalde hij met sc Heerenveen de Champions League, na zijn actieve carrière heeft hij zich ingezet voor de commerciële kant van de club alvorens hij technisch directeur werd.

Ook voor Steppé heeft de club nog enkele goede woorden. Ondanks de kritiek en het vernietigende rapport is Steppé zich hard blijven inzetten voor sc Heerenveen, bij afwezigheid van Veenstra en later ook Hansma heeft hij doorgewerkt in het belang van sc Heerenveen. Steppé betreurt het vertrek bij sc Heerenveen, een functie die hij eerder als droombaan betitelde moet hij nu opgeven.

Reacties