Heerenveen stelt Hamstra aan als technisch manager

Gerry Hamstra zal vanaf 1 juli aanstaande Hans Vonk opvolgen als technisch manager van sc Heerenveen. Hamstra komt over van Vitesse, waar hij de afgelopen zeven jaar als hoofd jeugdopleiding heeft gewerkt. Hij heeft bij sc Heerenveen een contract gekregen voor drie seizoenen.

De geboren Groninger heeft in het verleden veel ervaring opgedaan in het amateurvoetbal als trainer bij Drachtster Boys, Achilles 1894 en SC Genemuiden. Van 2007 tot en met 2009 was hij hoofdtrainer bij FC Emmen.

Algemeen directeur Luuc Eisenga licht de keuze toe: “Gerry heeft zeer veel ervaring in de voetbalwereld. Hij heeft bij de jeugd van Vitesse bewezen wat hij kan. Daar is in zijn periode als hoofd jeugdopleiding veel talent doorgebroken. We zijn ervan overtuigd dat we met Hamstra een echt voetbaldier binnenhalen die ook hier het beste uit onze mogelijkheden kan halen.”

Hamstra zelf is ook zeer tevreden met de overstap naar Heerenveen. “Ik heb ontzettend veel zin in deze uitdaging. Sc Heerenveen is een prachtige club met een mooi stadion en een zeer trouwe aanhang. De visie en de missie van de club sluiten aan bij mijn ambities. Ik voel veel vertrouwen van de clubleiding en ben ervan overtuigd dat we hier met het juiste beleid weer mooie dingen kunnen laten zien”, zo sprak hij op de website van zijn nieuwe werkgever.

Reacties

Dit vind je misschien ook leuk...