Heerenveen verlost van commissarissen

Wino de Jong, Gerard Brinkman, Chris Mulder en Sybren van der Goot zijn per direct afgetreden als commissarissen van sc Heerenveen. Volgens de clubsite wilden de heren de toekomstgerichte oplossingen binnen de club niet in de weg staan. Het stichtingsbestuur heeft Boele Staal (voorzitter), Sjoerd Feenstra en Egbert van Hes aangesteld als tijdelijke leden van de RvC.

Eerder stapte Robert Veenstra ook al op bij de club na protesten van de supporters. Na zijn vertrek stopten de protesten niet: de oppositie eiste ook het vertrek van de Raad van Commissarissen, en krijgt vandaag dus haar zin. De toekomst zal uitwijzen of de supporters wel vertrouwen houden in technisch directeur Johan Hansma, commercieel directeur Joost Steppé en het stichtingsbestuur.

Dat de RvC al tijdens de eerste fase van het onderzoek opstapt is geen verrassing. Het heeft er alle schijn van dat het onderzoek zal uitwijzen dat ook de commissarissen niet hebben gefunctioneerd. Zo bleek uit brieven en e-mails die Voetbal International publiceerde.

Op de website van sc Heerenveen worden de tijdelijke leden voorgesteld:

Boele Staal (65) beschikt over ruime bestuurlijke ervaring en heeft menigmaal geadviseerd bij bestuurscrises. Hij was onder meer Commissaris van de Koningin van de provincie Utrecht, lid van de Eerste Kamer en voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken. Thans is hij gepensioneerd en vervult hij nog enkele commissariaten en toezichtfuncties, onder meer bij Vitens, het Sint-Antoniusziekenhuis te Nieuwegein, Twijnstra Gudde en ONVZ zorgverzekeraar. In 2007 werd hij voorzitter van het interim bestuur van FC Utrecht. Nadien heeft hij tot 2013 de functie van commissaris vervuld en recentelijk het lidmaatschap van de Stichting Continuïteit FC Utrecht. Deze functie heeft hij vorige week in goed overleg beëindigd in verband met het aanvaarden van het voorzitterschap van de Raad van Commissarissen van sc Heerenveen. Boele Staal is van jongsaf goed bekend met de Friese cultuur.

Sjoerd Feenstra (65) is voormalig eigenaar van Feenstra Verwarming B.V., en bekend van 7-voudig ijshockey landskampioen Feenstra Flyers. Daarnaast is hij oud bestuurslid van het NOC en voormalig voorzitter van de Nederlandse IJshockey Bond.

Egbert van Hes (52) is algemeen directeur/eigenaar van de Eisma Media Groep, uitgever van hoogwaardige informatie en communicatieproducten met vestigingen in Leeuwarden en Doetinchem. Het bedrijf is sinds 1991 lid van de Ondernemers Sociëteit Sportclub Heerenveen (OSSH). Egbert van Hes zelf is al sinds 1983 supporter van sc Heerenveen.

Reacties