Heerenveen wil alsnog deelnemen in voetbalpiramide

SC Heerenveen wil graag met haar beloftenteam toetreden tot de voetbalpiramide, aldus Voetbal International. Bij toetreding tot de voetbalpiramide zal het team echter terecht komen in de absolute kelder van het amateurvoetbal: de vijfde klasse. Volgens de KNVB is die afspraak vorig seizoen met de clubs gemaakt. Alleen in overleg met de betaaldvoetbalclubs en amateurclubs kan van deze afspraak worden afgeweken.

Toen de KNVB in 2013 door faillissementen van SC Veendam en AGOVV begon met de instroom van beloftenelftallen in de Jupiler League, had kampioen Jong sc Heerenveen het eerste recht om hier aan deel te nemen. De Friese club besloot deze kans te laten schieten, waarna Jong Ajax, Jong FC Twente en Jong PSV doorstroomden naar de Jupiler League.

Het bleek niet de enige kans om binnen te wandelen in de nieuwe voetbalpiramide. Ook vorig seizoen, toen de voetbalpiramide officieel geopend werd, kregen BVO’s de kans om in te stromen in de Tweede Divisie en Derde Divisie. De beloften van onder meer Almere City FC, Achilles ’29 en FC Volendam stroomden in. Ook concurrenten FC Utrecht, Vitesse, FC Groningen en AZ besloten deze kans te benutten. Jong FC Utrecht kreeg als kampioen van de beloftencompetitie zelfs een plek in de Jupiler League.

Zo zal de club een flinke prijs moeten betalen voor het laten schieten van twee kansen voor toetreding tot de voetbalpiramide. Het is onduidelijk of de club de stap wil maken wanneer het onderaan moet beginnen.

Reacties

Dit vind je misschien ook leuk...