Hoe kan ik winnen met wedden op SC Heerenveen?

Voetbalwedden is voor veel fans een leuke extra bezigheid om op een nieuwe en frisse manier met hun club bezig te zijn. Ook fans van SC Heerenveen zijn vaak druk in de weer om de uitslagen van hun favoriete voetbalelftal te voorspellen. Als je zo’n voorspelling goed plaatst, kun je daar vaak leuke of soms zelfs serieuze geldbedragen mee verdienen. Maar hoe zet je nou zo goed in, dat ook jij wat kunt overhouden aan de sportweddenschappen op SC Heerenveen? Wij zetten een paar tips voor je op een rijtje.

Tip 1: Bereid jezelf goed voor

Hoe suf en saai het ook klinkt, door jezelf goed voor te bereiden kun je echt betere voorspellingen plaatsen. Lees jezelf dus goed in over allerlei aspecten van de wedstrijd. Check bijvoorbeeld hoe de tegenstander van SC Heerenveen de laatste tijd heeft gepresteerd: wordt er veel gewonnen, of juist veel verloren? En krijgen spelers vaak gele of zelfs rode kaarten voor hun gedrag? Kijk ook naar mogelijke uitval van topspelers door bijvoorbeeld uitgedeelde kaarten of een blessure van de speler. Hoewel je dit als fan van SC Heerenveen waarschijnlijk al doet, is het ook verstandig dit voor SC Heerenveen zelf ook te doen. Zo creëer je voor jezelf een overzicht van de afgelopen resultaten, waarop je je voorspellingen voor deze wedstrijd weer kunt verhogen. Jezelf goed voorbereiden is helemaal niet zo moeilijk als dat het klinkt. Voor de afgelopen resultaten en laatste nieuwtjes van SC Heerenveen weet je sowieso al waar je moet zijn (Frisianpride.nl natuurlijk!). Ook voor alle andere clubs zijn er genoeg fansites of nieuwssites die alle relevante informatie voor je op een rijtje zetten.

Tip 2: Houd rekening met statistieken

Deze tip gaat iets verder dan een goede voorbereiding rondom de laatste wedstrijden. Bepaalde eigenschappen van een club strekken nou eenmaal wat verder dan de afgelopen maanden. Door hier ook rekening mee te houden, plaats je een nog betere voorspelling.

Een van de dingen waar je bij SC Heerenveen bijvoorbeeld rekening mee moet houden, is de stabiliteit die de club heeft wanneer ze thuis spelen. Thuis in het Abe Lenstra Stadion wordt de club namelijk gesteund door de enthousiaste, sportieve maar wel rustige supporters van SC Heerenveen. Met hun steun weet SC Heerenveen daarom thuis vaak ontzettend goed te presteren.

Ook tegen bepaalde clubs krijgt SC Heerenveen het vaak voor elkaar om te winnen, ook al lijken de voorspellingen vooraf wat anders te zeggen. Een voorbeeld van zo’n club die Heerenveen vrijwel altijd verslaat, is PSV. Ondanks het feit dat PSV over het algemeen meer budgetten voor sterkere spelers heeft, wil dat niet altijd automatisch een winst tegen Heerenveen betekenen. Dit geldt vooral wanneer Heerenveen thuis mag spelen. Vaker wel dan niet betekent dit voor PSV dat ze met een verlies op zak terug moeten keren naar Brabant, doordat de winst in Friesland mag blijven. Het leuke daarbij is dat de bookmakers vaak wel denken dat PSV een kans maakt tegen SC Heerenveen, puur door de sterkere spelersselectie. Het inzetten op SC Heerenveen levert je extra hoge odds op. Met de kennis die je nu hebt en de hogere odds op zak, is zo’n wedstrijd er eentje waarmee je de bookmakers kan verslaan. Je kunt daarmee dus een lekker bedrag winnen!

Tip 3: Kies een passende inzetoptie

Voetbalwedden is ontzettend populair en om voor nieuwe klanten de beste keuze te worden, doen bookmakers er alles aan om onderscheidend te zijn. Dit is goed nieuws voor jou als speler, want jij krijgt daar heel veel spelopties voor terug. Het grootste onderscheid bevindt zich tussen pre-match en live wedden. Zoals de namen al doen vermoeden, kun je bij pre-match je voorspellingen voorafgaand aan de wedstrijd doorgeven, terwijl je bij live wedden gedurende de wedstrijd allerlei voorspellingen plaatst.

Bij pre-match wedden zijn je opties erg ruim. Je kunt meerdere onderdelen van de wedstrijd voorspellen. De meest voorkomende en bekende zijn de einduitslagen van wedstrijden, maar er is meer. Je kunt bijvoorbeeld ook voorspellen wat de stand voor rust is, hoeveel gele en rode kaarten er worden uitgedeeld of hoeveel hoekschoppen er genomen zullen worden. Deze weddenschappen kun je allemaal apart doen of met elkaar combineren. Bij een combinatie moeten alle voorspellingen juist zijn. Je hebt hierdoor dus meer risico, maar ook een grotere winst wanneer je alles goed hebt voorspeld.

Bij live wedden heb je ook ruime keuze uit verschillende spelmogelijkheden. Je voorspelt hier live tijdens de wedstrijd wat er in de komende minuten zal gebeuren. Zo kun je voorspellen binnen hoeveel minuten het eerste doelpunt maakt of wie die eerstvolgende goal gaat maken. Ook allerlei andere onderdelen uit de wedstrijd zoals kaarten, hoekschoppen of strafschoppen zijn te voorspellen. Hoeveel je met live wedden kunt verdienen, hangt erg af van de bookmaker die je kiest. De ene bookmaker biedt je hogere odds aan voor live wedden dan voor pre-match, maar in andere gevallen is dit weer niet zo.

Stap 4: Verdubbel je winkansen

Deze opties verzekeren je net wat meer van de winst dan normale spelopties. Je bouwt hiermee een extra laag zekerheid in bij je voorspellingen. Neem hierbij bijvoorbeeld de dubbele kans speloptie. Je kunt hierbij twee verschillende einduitslagen doorgeven, waardoor je met twee einduitslagen toch prijzen wint. Ook de draw no bet speloptie kan je extra zekerheid geven. Hierbij plaats je de voorspelling dat een club, in dit geval waarschijnlijk SC Heerenveen gaat winnen. Stel dat de wedstrijd eindigt in gelijkspel, krijg je je inzet weer terug. Je zet daarmee niet in op 1 van de 3 opties (winnen, gelijkspel of verliezen), maar op 2 van de 3. Daarmee wordt je winkans aardig vergroot.

Het nadeel van deze verzekerde spelopties is het feit dat je noteringen een stuk lager worden. De zekerheid vervangt het risico dat je loopt bij het afsluiten van een sportweddenschap. Deze risico’s zorgen juist voor de hoger te winnen bedragen. Als je puur speelt om een klein beetje geld te winnen of enkel omdat je het winnen van een weddenschap leuk vindt, kunnen deze winkans-verdubbelaars een leuke optie zijn. Speel je echt voor het flinke geld, kun je deze methodes beter achter wege laten en vol inzetten op een uitslag of enkel en alleen de winst.