Hoofdpunten Q&A Luuc Eisenga

Afgelopen vrijdag organiseerde sc Heerenveen voor het eerst een ‘’Live Q&A’’ via Facebook. Hierbij hadden volgers van de Facebookpagina van Heerenveen de mogelijkheid om vragen te stellen, die directeur Luuc Eisenga door middel van een livestream zoveel mogelijk probeerde te beantwoorden. Hierbij ging de directeur in op veel actuele vraagstukken, maar ook over zaken uit het verleden. Frisian Pride maakte een kort overzicht met daarin de hoofdpunten.

Een nieuwe hoofdsponsor

Één van de belangrijkste vraagstukken op dit moment is natuurlijk: wie wordt de nieuwe hoofdsponsor van sc Heerenveen? Namen als Coolblue (webshop) en Corendon (vliegmaatschappij) gingen al rond, maar werden tot op heden door niemand van sc Heerenveen bevestigd. Luuc Eisenga gaf wel aan dat zij in gesprek zijn met een of meerdere partijen. Deze gesprekken lopen ook goed. Zodra er nieuws over is, zal de club daar mee naar buiten treden.

Verdere sponsoring

De club is de laatste jaren nogal wat sponsoren kwijtgeraakt door onder meer bestuurlijke onrust, maar ook door de financiële situatie. De economie trekt echter weer wat aan. Eisenga gaf aan dat de club voorzichtig merkt dat mensen de weg weer weten te vinden naar het Abe Lenstra Stadion.

Dossier Sportstad-huur

Al jaren probeert sc Heerenveen de huur van het stadion omlaag te krijgen. Nu is dat een ingewikkelde situatie. Sc Heerenveen heeft namelijk belang bij een goed draaiend Sportstad Heerenveen, maar ook belang bij een lage huur van het stadion. Een substantiële verlaging van de huur kan als gevolg hebben dat Heerenveen het operationele tekort op de begroting zo goed als- of zelfs helemaal- kwijt zal raken. De directeur van sc Heerenveen gaf aan dat ook op dit gebied gesprekken gaande zijn en dat ook deze gesprekken goed verlopen. De verwachting is dat er binnen enkele maanden meer duidelijkheid kan komen over dit onderwerp.

De verwachtingen van het sfeervak

Een belangrijke verandering in het Abe Lenstra Stadion is natuurlijk het sfeervak dat er gaat komen. Vak 12 zal een vak worden met staanplaatsen en zo zal Nieuw Noord dichter op het veld komen te staan. Eisenga verwacht hier veel van, zo gaf hij aan meer lawaai en meer sfeer in het stadion te verwachten. De kaartverkoop voor dit vak loopt ook ‘als de brandweer’.

Transferbudget

Vanaf nu schuiven we langzaam richting de wat meer technische punten. Zo werd er de vraag gesteld of Heerenveen een transferbudget heeft om uit te kunnen geven. Hierover was Eisenga vrij duidelijk: er is een transferbudget, want de club moet kunnen handelen. Er gaan altijd spelers weg en er komen spelers bij. De club wil niet per definitie wachten totdat spelers verkocht worden. Dat kan namelijk ook op de laatste dag van de transferperiode gebeuren en als dat de selectie te veel uitholt, dan is dat geen optie.

Saaie(?) voorbereiding

Op het gebied van oefenwedstrijden zijn er supporters die klaagden over het oefenprogramma. Zo zou het te veel gericht zijn op amateurclubs en het aantal interessante tegenstanders tegenvallen. Volgens Luuc heeft dit te maken met het feit dat alle clubs een telkens meer specifieke voorbereiding opzetten. Dat maakt het lastiger om af te spreken voor een oefenpotje. Met Real Sociedad staat er wel een tegenstander van formaat die in het Abe Lenstra Stadion komt te spelen. Voor dat duel hoopt hij op een vol stadion.

Een nieuwe Technisch Directeur

Op korte termijn zal er nieuws komen over een nieuwe technisch directeur. Er vinden momenteel gesprekken plaats. Op namen werd niet ingegaan.

De komst van Stijn Schaars

Er waren veel vragen van Heerenveen-fans over een eventuele komst van Stijn Schaars. Het is geen geheim dat de middenvelder van PSV deze zomer een transfervrije status gaat krijgen en op zoek zal gaan naar een nieuwe club. Bij sc Heerenveen is Stijn welkom, dat werd vrijdag duidelijk. Schaars mag komen als hij graag bij sc Heerenveen wil spelen. Er wordt gekeken naar versterkingen en Schaars zou bij sc Heerenveen passen, aldus de directeur.

Zeneli en de Olympische Spelen

De kans dat Zeneli mee zal doen op de Olympische Spelen is klein. Zeneli speelt nog niet zo lang bij Heerenveen, heeft ook moeten wennen aan het voetbal in Heerenveen. “We hebben vorig jaar niet het beste seizoen gedraaid en willen het graag beter doen, daar hebben we iedereen voor nodig”, aldus Luuc Eisenga.

Q&A terugkijken?
Dat kan!

Reacties

Dit vind je misschien ook leuk...