Update: ‘Clubs ver van akkoord over Larsson’

Vleugelspeler Sam Larsson zou de overstap kunnen maken van Heerenveen naar Atalanta Bergamo, de club waar Marten de Roon sinds de zomer actief is. Volgens Sky Italia heeft de club uit de Italiaanse Serie A de speler van Heerenveen de afgelopen maanden ‘intensief gescout’. Wellicht dat de club deze winter een bod doet op de Zweed.

Sam Larsson maakte in augustus 2014 de overstap van IFK Göteborg naar sc Heerenveen en staat nog tot medio 2018 onder contract, met de optie voor een extra seizoen. Sinds zijn overstap naar Heerenveen kon hij al rekenen op belangstelling van onder meer PSV, Ajax en Borussia Dortmund.

Sam Larsson

Vorig jaar maakte de Zweed indruk met acht doelpunten en vijf assists in 21 wedstrijden. Hoewel de Zweed dit jaar minder direct betrokken is bij de doelpunten, blijft zijn spel opvallen. Dit jaar kwam hij tot drie treffers en twee assists in 17 wedstrijden.

Voor Heerenveen is het te hopen dat Sam Larsson blijft. Met de komst van Arber Zeneli (IF Elfsborg) krijgt Heerenveen wellicht weer een Zweeds pareltje erbij. Zeneli en Larsson werden afgelopen zomer Europees Kampioen onder 21.

Update: (30-12-2015, 8:45)
Volgens Sky Italia zit er nog een aanzienlijk verschil tussen het bedrag dat Atalanta voor Larsson over heeft en wat Heerenveen voor de Zweed vraagt. Zo zou Atalanta een bod van drieëneenhalf miljoen hebben gedaan op de speler van Heerenveen, maar denken de Friezen aan ongeveer acht miljoen.

Reacties