Hoe SC Heerenveen weer uit het dal kroop

Hoe SC Heerenveen weer uit het dal kroop

SC Heerenveen is inmiddels terug te vinden op plek zeven van de Eredivisie. De ploeg uit Friesland begon het seizoen nog overtuigend met twee overwinningen op rij, maar raakte vervolgens de draad volledig kwijt. Inmiddels lijken ze toch weer uit het dal gekropen te zijn en kijkt de ploeg van Kees van Wonderen weer naar boven.

Een goede seizoensstart

SC Heerenveen begon het seizoen op 12 augustus met een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Vooral in de eerste helft bleek de ploeg van Van Wonderen dodelijk effectief. De stand was met rust dan ook 3-0. Na rust zakte de ploeg in en werd het uiteindelijk 3-1. De week daarna mochten ze op bezoek bij FC Utrecht. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen RKC werd het verschil nu in de tweede helft gemaakt en won Heerenveen met 0-2.

Een moeizaam vervolg

Ondanks de twee overwinningen in de eerste wedstrijd bleek het vertrouwen niet groot. Hierdoor wist Heerenveen hierna zeven duels niet te winnen, tegen Sparta Rotterdam (1-3), Go Ahead Eagles (3-2), Feyenoord (6-1), Excelsior (0-3), FC Twente (1-0), NEC (1-1) en AZ (3-0). Op 28 oktober tegen Heracles begon de ommekeer (3-0). Het vertrouwen bij de spelers en de staf kwam terug waarna ook nog gewonnen werd van VVV-Venlo (5-1), Vitesse (1-3) en Fortuna Sittard (3-0). In de tussentijd verloor de ploeg wel nog het lastige uitduel bij Ajax (4-1).

Na de lange reeks zonder overwinningen stond trainer Kees van Wonderen behoorlijk onder druk. Inmiddels lijkt hij het vertrouwen van de fans weer terug gevonden te hebben door aan te tonen dat hij zijn ploeg toch kan laten winnen. SC Heerenveen staat inmiddels dus weer zevende en heeft mede daardoor weer zicht op de plaatsen die recht geven op plaatsing voor de play-offs voor Europees voetbal. Ben je van plan iets in te zetten op de aankomende wedstrijden van Heerenveen? Gebruik dan de beste bonus code voor Unibet in 2024.

Sc Heerenveen bij bookies dé favoriet tegen PEC Zwolle

Terug naar: Voorbeschouwingen

Competitie: KNVB Beker
Speeldatum: zaterdag 24 april 2021
Aftrap: 16:30 uur
Stadion: Abe Lenstra Stadion

Deze zaterdag 24 april 2021, zal Heerenveen in eigenhuis weer van zich laten gelden. Dit keer mag het zich klaarstomen voor PEC Zwolle dat op bezoek komt. Heerenveen wil dit seizoen nog een sprong maken naar de promotiezone op de Eredivisie ranglijst. Sc Heerenveen is namelijk slechts twee punten verwijderd van het betreden van de play-offs. Al zal het een hevige strijd moeten worden en een flinke uitdaging voor die felbegeerde achtste plek.

Heerenveen favoriet bij bookmakers

Heerenveen kwam in de 29e speelronde van de Eredivisie tegen FC Groningen op een knappe 0-2 zege uit. Daarvoor hield sc Heerenveen zich lange tijd goed staande tegenover Ajax, dat helaas met 1-2 uiteindelijk werd verloren. Tegen PEC Zwolle en het thuisvoordeel meegenomen, zou sc Heerenveen de favoriet moeten zijn voor de winst. Bij de bookmakers is Heerenveen met een quotering van 2.06 momenteel de favoriet voor de winst komende zaterdag. Een overwinning van PEC Zwolle staat veel minder kansrijk ingedeeld met odds van 3.65. Puntendeling wordt bij de wedkantoren helemaal niet hoog geacht en krijgt de hoogste quotering van 3.85 mee.

PEC Zwolle staat momenteel met 32 punten op de 13e plek. De ploeg uit Zwolle staat daarmee 3 posities en een puntenverschil van vijf achter sc Heerenveen. Heerenveen bekleed momenteel de tiende positie op de ranglijst van de Eredivisie en staat op totaal 37 punten. PEC Zwolle heeft sowieso één belangrijke taak te vervullen en dat is wegblijven uit de degradatiezone. Al lijkt deze klus zo goed als geklaard, aangezien PEC op tien punten voorsprong staat wanneer we kijken naar de onderste drie ploegen.
PEC gaat bij Heerenveen op bezoek na een 1-0-zege in eigen huis tegen Twente. Het was hun tweede overwinning te midden van drie nederlagen in hun recente vijf aanvaringen. Beide keren won PEC Zwolle in de thuiswedstrijden.

Sc Heerenveen tegen PEC Zwolle: Head 2 Head

  • Heerenveen heeft drie van de laatste vijf wedstrijden een overwinning geboekt;
    De eerdere ontmoeting tussen sc Heerenveen en PEC Zwolle leverde Zwolle een 4-1 thuiszege op;
  • Beide teams hebben gescoord in zes van hun zeven laatste wedstrijden;
  • Slechts één van hun laatste vijf wedstrijden is in een gelijkspel geëindigd;
  • De teams hebben gemiddeld 3,8 doelpunten gescoord van de afgelopen tien wedstrijden;
  • De gastheer heeft thuis slechts één van hun laatste tien schermutselingen verloren.

Onze voorspelling voor sc Heerenveen tegen PEC Zwolle

Heerenveen lijkt weer volledig opdreef te zijn en op schema met een streak met een thuisoverwinning. Afgezien van het verlies tegen Ajax – de huidige nummer 1 van de Eredivisie – in het laatste duel, heeft Heerenveen sinds laat dit seizoen geen van de laatste zeven thuiswedstrijden in verloren.

PEC Zwolle is ook bezig met een reeks, alleen dan minder gunstig aangezien de ploeg uit Zwolle sinds januari dit jaar geen overwinning buitenhuis heeft kunnen behalen. PEC is slechts als uitploeg één keer succesvol geweest in hun tien bezoeken aan Heerenveen. Als sc Heerenveen supporters houden we dus hoop op een goede afloop en kijken we reikhalzend naar die achtste positie die mogelijk in handbereik komt te liggen.

Hamstra botst met clubleiding

Het is momenteel onrustig bij Heerenveen. Althans in het bestuur botst het momenteel tussen Hamstra eb de clubleiding. Hamstra was een sleutelfiguur bij Heerenveen en hielp Heerenveen de afgelopen jaren miljoenen bijeen te brengen met de verkopen van bijvoorbeeld Denzel Dumfries, Michel Vlap, Kik Pierie en Chidera Ejuke.

Hamstra is echter gefrustreerd geraakt door bezuinigingen op zijn budget die zijn werk steeds moeilijker hebben gemaakt. Bij VI wordt gemeld dat er afgelopen zomer al botsingen waren tussen Hamstra en directeur Cees Roozemond, samen met de raad van toezicht.

Hamstra miste in de zomer een aantal spelers die hij wilde vanwege het niet vrijkomen van fondsen. Hij wist de ploeg in januari te versterken met de komst van Lasse Schone, Siem de Jong en Tibor Halilovic. Dat heeft zijn groeiende frustraties bij de club echter niet weggenomen en hij heeft niet langer het gevoel dat hij zijn doelen kan bereiken.

Volgens VI wordt het vertrek van Hamstra steeds waarschijnlijker nu zijn contract het laatste jaar ingaat. Sinds 2016 werkt hij in Friesland.

SC Heerenveen in KNVB Beker halve finale tegen Ajax Amsterdam

De KNVB-beker is deze week weer in actie met een intrigerende halve finale als regerend Eredivisie-kampioen Ajax dinsdag in het Abe Lenstra Stadion met Heerenveen aan de slag gaat. Ajax heeft het dit seizoen uitstekend gedaan en is de favorieten om dit duel te winnen.

Gebeurt het onverwachte?

Heerenveen staat momenteel op de 10e plaats in het Eredivisie-klassement en was dit seizoen inconsistent. De thuisploeg leed eerder deze week een 4-1 nederlaag tegen PEC Zwolle en zal deze week op het bord moeten staan.

Ajax de verwachte winnaar

Ajax daarentegen was dit seizoen uitzonderlijk en staat momenteel bovenaan de ranglijst. De Nederlandse giganten werden in hun vorige wedstrijd tegen een 1-1 gelijkspel gehouden door PSV Eindhoven en zullen in deze wedstrijd nog een tandje bijsteken.

Heerenveen overwinning geeft Vitesse nog een dreun

Sc Heerenveen heeft dit weekend goede zaken gedaan in de Eredivisie. De ploeg nam het afgelopen zaterdag 6 februari op tegen Vitesse. Heerenveen zorgde voor een 1-0 overwinning, waardoor Vitesse Arnhem nu drie wedstrijden op rij zonder winst heeft.

De titeluitdaging van Vitesse is uit elkaar gevallen nadat een 4-1 nederlaag tegen VVV-Venlo werd gevolgd door een 1-1 gelijkspel thuis tegen RKC Waalwijk. Heerenveen daarentegen heeft vier punten gepakt uit hun laatste twee wedstrijden.

Heerenveen begon de wedstrijd op de voorste voet en kreeg na een half uur een grote kans op voorsprong te komen. Echter, Joey Veerman zag zijn penalty gered worden door Remko Pasveer na een handbal van Danilho Doekhi. Pasveer hield zijn ploeg ook in de tweede helft op gelijke hoogte door een poging van Tibor Halilovic af te weren. Echter, Henk Veerman vond uiteindelijk een weg langs de doelman met een kopbal van dichtbij.

Vitesse zocht een late gelijkmaker maar Heerenveen wist de drie punten vast te houden. Vitesse blijft derde terwijl Heerenveen 10e staat.

Heerenveen winterstop in als achtste van de Eredivisie

De winterstop is inmiddels een feit in het betaalde Eredivisie voetbal en sc Heerenveen gaat deze break in met een achtste positie op de Eredivisie-ranking. Dit is een plek waar trainer Johnny Jansen voorafgaand aan het voetbalseizoen ongetwijfeld voor getekend zou hebben. Sc Heerenveen kende namelijk een zeer moeilijke en twijfelachtige start qua voorbereiding richting het nieuwe voetbalseizoen. Zo werd door sc Heerenveen verschillende oefenwedstrijden tegen beduidend mindere ploegen verloren en was het zelfvertrouwen in de spelersgroep laag te noemen.

Een achtste positie in de Eredivisie geeft sc Heerenveen hopelijk net het beetje extra zelfvertrouwen om de winnende lijn aan te houden.

Lukt het sc Heerenveen woensdagavond te winnen van Feyenoord?

Feyenoord ontvangt Heerenveen woensdagavond in de Eredivisie. Beide ploegen willen herstellen van teleurstellende nederlagen van de vorige keer.

Heerenveen staat momenteel op de achtste plaats in het Eredivisie-klassement na een sterke start van het nieuwe seizoen.

Drie overwinningen uit hun eerste drie wedstrijden van 2020-21 hebben Heerenveen comfortabel uit de degradatiezone getild tot binnen zes punten van hun opkomende tegenstanders, die momenteel de laatste Europese kwalificatieplaats bezetten.

Zomeraanwinst Henk Veerman kwam van het Duitse St. Pauli voor 1,5 miljoen euro en is van de grond gekomen bij zijn nieuwe club. Met negen goals en drie assists is hij momenteel de vierde dodelijkste schutter in het Nederlandse voetbal. De Superfriezen zullen dan ook extra naar de 29-jarige kijken met de wens dat hij sc Heerenveen naar hun eerste overwinning in zes wedstrijden te schieten en daarmee met de naderende winterstop tot een positief eerste deel van het seizoen te brengen.

De titelambities voor de heren van Dick Advocaat hebben dit weekend een klap gekregen en ze staan ​​te popelen om halverwege de week weer op het goede spoor te komen. Op zesentwintig punten uit hun eerste 13 competitiewedstrijden staat Feyenoord op de vierde plaats in de Nederlandse top, maar hun recente vorm zal de supporters ongerust maken.

Slechts één overwinning in hun laatste zeven wedstrijden in alle competities heeft ertoe geleid dat De club aan de Maas zeven punten achterstand heeft op koploper en bittere rivaal Ajax. Feyenoord werd daarbij ook uitgeschakeld in de groepsfase van de Europa League.

Heerenveen huurt ook Alen Halilović

Het moest aankomen op de laatste minuten, maar Heerenveen is er in geslaagd Alen Halilović voor de rest van het seizoen te huren van AC Milan. De 23-jarige Kroaat werd in januari van dit jaar door Standard Luik gehuurd, maar wist daar nooit een basisplaats te veroveren.

De transfer kwam pas laat rond omdat sc Heerenveen aanvankelijk niet de bijdrage wilde betalen die Standard Luik betaalde voor de huur van Halilović. Doordat Standard en Milan gister in de avond alsnog een akkoord hierover bereikten, kon Heerenveen toeslaan en het papierwerk in orde maken. Halilović is geen onbekende in het Europese voetbal. Vanaf 2012 stond hij onder contract bij Dinamo Zagreb, FC Barcelona, Hamburger SV en nu dus bij AC Milan. Als huurspeler droeg hij de shirts van Sporting Gijon, Las Palmas en Standard Luik.

Met zijn creativiteit kan Halilović in de voetsporen treden van Danijel Pranjic, zijn landgenoot die bij Heerenveen de beste periode uit zijn carrière beleefde. Volgens TD Gerry Hamstra is hij bovendien in staat om met zijn techniek de spitsen perfect te bedienen. Dat laatste kan nog wel een probleem worden, aangezien Heerenveen er niet in geslaagd is een spits aan de selectie toe te voegen. De transfer van spits Simon Moreno werd niet voor 0:00 uur afgerond.

Heerenveen op trainingskamp naar Vietnam

Gistermiddag presenteerde Heerenveen de 20-jarige Doan Van Hau, hj kwam op huurbasis over van Hanoi FC. De presentatie werd live uitgezonden op Instagram en Facebook. Deze live-uitzending werd door meer dan 26.000 mensen bekeken, meer dan het gemiddeld aantal toeschouwers in het Abe Lenstra Stadion.

Dat de populariteit van sc Heerenveen in Vietnam gigantisch is gegroeid in de afgelopen dagen, wordt ook onderstreept door de 170.000 Vietnamezen die de club hebben geliked op Facebook. Het aantal likes van de pagina groeide van 77.000 op zaterdagochtend naar inmiddels al bijna 250.000.

Aanvankelijk werd gedacht dat de transfer niet haalbaar was. “Maar onze commerciële afdeling zei dat dit ook wat kansen kon bieden. Het is een win-win-situatie. De commerciële afdeling heeft wat deals kunnen sluiten en dat betekent dat het ons financieel geen pijn doet. We hoeven niets te betalen”, aldus Hamstra in het Friesch Dagblad vandaag.

De wedstrijden van sc Heerenveen zullen voortaan dan ook uitgezonden worden in Vietnam, zo heeft de club bedongen. “Daarnaast gaan we nog iets doen met de uitwisseling van kennis. En we gaan daar naar toe voor een trainingskamp. In de winter of aan het eind van het seizoen. Ik verwacht dat het dat laatste wordt, zodat we geen last van een jetlag krijgen”.

Hamstra maakt nogmaals duidelijk dat Van Hau is gehaald omdat hij wat toe kan voegen aan de selectie van sc Heerenveen: “We hebben veel beelden en data bekeken. Het is in de eerste plaats een linkerverdediger, die ook links in het centrum kan spelen. En daarvan zijn er niet zoveel. Het is een echte verdediger, die fel en agressief speelt. Anders dan wij gewend zijn. Maar hij zal zich moeten bewijzen, daarom is huur met een optie tot koop ideaal voor ons.”

Heerenveen huurt Doan Van Hau

De 20-jarige Doan Van Hau komt het komende jaar op huurbasis uit voor Heerenveen. Zijn huidige club, Hanoi FC, heeft bevestigd dat de linksback onderweg is naar Nederland. Volgens FOX Sports Asia heeft Heerenveen een optie tot koop.

Doan Van Hau geldt als een groot talent in Vietnam en kent de bijnaam ‘Doan Van Bale’. In maart 2019 werd hij gelinkt aan een transfer naar Borussia Mönchengladbach. Naar verwachting wordt Doan Van Hau in de komende dagen medisch gekeurd.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.