Originele column Van Keimpema was nog onsmakelijker

jun 12, 2013 Algemeen

Voetbal International publiceert deze week in haar weekblad enkele scherpe en niet eerder gepubliceerde quotes uit de oorspronkelijke column van Albert van Keimpema, in clubblad de Corner. De column werd later aangepast tot een mildere versie. De volgende twee onsmakelijke quotes werden uit de lange versie gehaald.

Riemer van der Velde haalt alles uit de kast om de club zwart te maken. Hij is gefrustreerd en narcistisch. Onder zijn verantwoordelijkheid raakte de club diep in de financiele ellende. Hij liquideert iedereen, ook zijn beste vrienden en grootste medestanders. Tegen Ron Jans zei hij tijdens een etentje in Joure: “Als ik directeur was geweest had ik je allang ontslagen.” Marco van Basten zaagt hij tot de enkels af.

Hardvochtig is hij ook. Toen directeur Tjisse Wallendal darmkanker had en tijdens de behandelingsperiode regelmatig afwezig was, reageerde Riemer getergd: “Je hebt kanker en je gaat dood, of je bent gezond en je kunt aan het werk.”

Wallendal werkte van 1990 tot 2002 voor de voetbalclub en was vervolgens acht jaar lang directeur van Sportstad Heerenveen. Hij kreeg de tekst afgelopen week onder ogen en reageert in Voetbal International “Ja, ik heb het gelezen. Dit is een opgemaakte pagina. Het is wat. In die zogenaamde gekuiste versie stond dit niet. Het verhaal is bij mij niet bekend.”

“Ik was bij de club gekomen en had ook nog mijn eigen bedrijf, dat wrong. Teveel uren, ik was moe. Ik zei tegen Riemer: ik kies voor mijn bedrijf, want dit houd ik zo niet vol. In diezelfde maand kwamen de resultaten van de onderzoeken aan het licht, toen heb ik weer gebeld en gezegd: nou, we moeten het maar even omdraaien. Ondanks dat er al een ander voor mijn functie was benoemd, ben ik erbij gebleven. Dat is juist het tegendeel van wat er staat.”

Wallendal begrijpt niets van de woorden van Van Keimpema. “Met Albert Van Keimpema was ieder jaar wel eens een moment dat hij wat scherp werd, maar dan kwamen we gewoon bij elkaar, discussieerden ween waaide het wel weer over. Maar dit gaat veel verder. Dit slaat helemaal nergens op. Dat het zo diep bij hem zit, is onvoorstelbaar.”

“Ik vraag me wel af: waar haalt hij het recht vandaan om op deze manier te schrijven? Niet alleen over mij, maar ook over andere dingen. Waar baseert hij dat op? Hij wordt bij de club betrokken, hij moet af en toe een blad in elkaar zetten voor de zakenclub, maar hij eigent zich een zekere macht toe waardoor hij denkt dit soort uitingen te kunnen doen. En dan wordt het nog gedekt ook, daar begrijp ik al helemaal niks van.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

toggle off
Gokreclame uitschakelen.