Riemer ziet Nwofor als eerste opvolger bij vertrek Finnbogason

Het gratis ochtendblad Metro pakt vandaag paginagroot uit over de vruchtbare bodem die het Abe Lenstra stadion is voor talentvolle spitsen. Met de huidige topscorer Finnbogason als aanleiding wordt samen met Riemer van der Velde nog eens terug gekeken naar de voorgangers van de IJslander als Ruud van Nistelrooij, Klaas Jan Huntelaar, Afonso Alves, Marcus Allback, Bas Dost, Georgios Samaras en John Dal Tomasson. De krant vraagt zich af hoe het toch kan dat er zo veel goede spitsen bij de mooiste club van Friesland hun goals maken.

Volgens Riemer van der Velde, inmiddels weer betrokken bij het technisch beleid van sc Heerenveen, is er geen blauwdruk voor een goede spits. “Maar we hebben wel een uitgebreid diepterapport, waar 20 punten of meer op staan waarop een speler beoordeeld wordt”, aldus de erevoorzitter. “Een spits moet ook bij ons passen, er komt gevoel bij kijken. In het algemeen komen hier jonge spelers met een goede kop er op. Ze krijgen de ruimte zich te ontwikkelen bij Heerenveen, en worden stuk voor stuk betere voetballers”.

“Van Nistelrooij en Alves kwamen binnen als een echte ‘tien’, maar zijn hier succesvolle centrumspitsen geworden. Wij herkennen een spits aan bepaalde kwaliteiten en ontwikkelen die hier. Finnbogason was bijvoorbeeld aan het wegkwijnen bij Lokeren als linksbuiten, liet zich zelfs aan Helsingborg verhuren. Hij wilde best bij ons komen spelen, maar dan als spits.”

Een vertrek van Finnbogason lijkt elke transferperiode dichterbij te komen, met toenemende interesse in de spits die maar blijft scoren. Volgens interim-directeur Gaston Sporre wordt Finnbogason alleen maar meer waard en ook Riemer ziet hem niet vertrekken voor minder dan €10 miljoen. “We kunnen veel voor hem vragen, hij ligt na dit seizoen nog twee jaar vast.”

Indien Finnbogason vertrekt ziet van der Velde in de Nigeriaan Uche Nwofor zijn vervanger. “Natuurlijk kijken wij rond, maar we hebben Uche niet voor niets gehuurd van VVV, met een optie tot koop. We zullen het wel zien als de tijd daar is dat Finnbogason vertrekt.”

Reacties

Dit vind je misschien ook leuk...