sc Heerenveen legt Zweeds toptalent Zeneli vast

sc Heerenveen heeft zich versterkt met Arber Zeneli. De Zweedse aanvaller(20) wist het afgelopen seizoen veel belangstelling te wekken door 10 doelpunten en 8 assist te fabriceren voor IF Elfsborg. Het feit dat sc Heerenveen hem al langere tijd volgt en meerdere keerden persoonlijk benaderde gaf de doorslag voor Zeneli om naar Friesland te verhuizen.

“Heerenveen volgt me al bijna een jaar en heeft me meerdere malen persoonlijk benaderd. Dat gaf de doorslag, als een club zoveel moeite voor een speler doet, moet het wel serieus zijn”.

Zeneli zat samen met Sam Larsson in het elftal van Jong Zweden dat afgelopen zomer het EK U21 in Tjechië wist te winnen. Ook Simon Thern is een landgenoot, bij wie hij telefonisch advies heeft ingewonnen voor zijn overstap naar Friesland.

“Simon heeft mij gebeld en vertelde dat Heerenveen een mooie club is en voor mij de juiste volgende stap in mijn carrière. Zweden hebben bovendien in het verleden altijd goed gepresteerd bij Heerenveen, dat geeft mij het vertrouwen dat ook ik hier kan slagen.”

Zeneli maakte in 2014 zijn debuut voor IF Elfsborg in de Zweedse competitie en staat in eigen land te boek als een groot talent. Hij viel als snel op met zijn snelheid, goede techniek en zijn doelgerichtheid. In zijn eerste volledige seizoen voor Elfsborg kwam Zeneli tot 10 doelpunten en 8 assist.

Zeneli sluit in de winterstop aan bij de selectie van sc Heerenveen. Nu de competitie in Zweden afgelopen is kan Zeneli zich volledig gaan richten op zijn overstap. Zo zal hij voor het eerst zijn thuis achter zich laten en op zichzelf gaan wonen in een nieuw land. Een groot avontuur voor Arber die blij is met de aanwezigheid van zijn landgenoten.

“Gelukkig zijn Sam en Simon er ook, bij hen kan ik altijd aankloppen, dat geeft een vertrouwd gevoel. Ik wil mijn steentje bijdragen en Heerenveen helpen aan een goede klassering op de ranglijst. Dat kan, kijk maar naar afgelopen seizoen, toen heeft de club uitstekend gepresteerd.”

Vanaf 2016 kunnen we in het Abe Lenstra stadion dus genieten van nóg een Zweeds talent. Tot die tijd maar even een filmpje:

Reacties