Stichtingsbestuur gaat optie neutralere commissie bespreken

Het stichtingsbestuur heeft naar aanleiding van de actie van afgelopen zondag en de eis van de oppositiegroep om een meer neutrale commissie samen te stellen aangegeven dat het naar de samenstelling van de onderzoekscommissie gaat kijken.

Afgelopen week stelde het stichtingsbestuur Paul Nobelen aan om, als expert, een onderzoek te verrichten naar het reilen en zeilen bij sc Heerenveen. Nadat er kritiek volgde op de éénzijdige aanstelling, met goedkeuring van de RvC en directie die juist gecontroleerd gaan worden, kwam naar buiten dat de burgemeester van Heerenveen al een beter voorstel had gedaan voor een commissie die uit drie mensen bestaat.  Eén gekozen door het stichtingsbestuur, één gekozen door de oppositiegroep en een voorzitter gekozen door de burgemeester zelf. De oppositie van sponsors, supporters, personeel en vrijwilligers eist nu van het stichtingsbestuur dat men voor deze laatste optie kiest.

Het stichtingsbestuur is kennelijk toch enigszins onder de indruk van de opkomst zondag, aangezien men nu aangeeft een andere vorm voor een onderzoekscommissie te gaan bespreken. “‘Geef ons even de tijd om met elkaar in conclaaf te gaan. We pakken de zaak op een redelijke manier op en willen correct met elkaar omgaan. Er is ons gevraagd om binnen een week op de brief van de ‘verontrusten’ te reageren en dat moet natuurlijk lukken”, aldus Anton Postma van het stichtingsbestuur.

Postma geeft aan dat de onrust bij sc Heerenveen wel degelijk een grote zorg is voor het stichtingsbestuur en dat men tot een goede en constructieve oplossing wil komen. “De onrust in de club is ook een zorg voor ons, hoor. We dachten donderdag de oplossing te hebben, maar als dat niet zo is, dan willen we echt meedenken om tot iets beters te komen.” Wordt vervolgd ..

Reacties