Update: Odegaard naar Heerenveen

Grote media uit binnen- en buitenland weten het zeker: Ödegaard vertrekt naar Heerenveen. Het stond op Marca en ook NOS bevestigde het door middel van Teletekst. Volgens De Telegraaf zijn alle partijen al eens over een huurperiode van anderhalf jaar. Vooralsnog is de transfer nog niet door Heerenveen bevestigd.

Heerenveen wil niets kwijt

Technisch manager Gerry Hamstra wil er weinig over kwijt: “Ik kan er op dit moment niks over zeggen en bevestig, noch ontken het.” Ook de directeur van sc Heerenveen, Luuc Eisenga, wil weinig kwijt over de mogelijke transfer: “We kunnen nergens op ingaan.”

Andere, anonieme, bronnen melden iets meer: “Er is concurrentie van andere ploegen. Heerenveen heeft gebeld om te vragen naar de mogelijkheden. Binnen een paar dagen wordt wel meer duidelijk,” zo valt te lezen op de website van de Leeuwarder Courant.

De directeur van Heerenveen weet zijn volgers echter wel te ‘teasen’ met een aanvankelijk onschuldige foto.

Thorsby

De Noorse middenvelder Morten Thorsby is wel enthousiast over de ontwikkelingen, zo laat hij weten aan het Noorse VG. “Ik heb er niets over gehoord, maar als het waar is dan zou dat echt heel leuk zijn. Martin is een zeer goede vriend en we hebben veel samen gespeeld bij de Noorse onder 21-ploeg.”

Of Thorsby een goed woordje doet voor sc Heerenveen, hoeven we hem dan ook niet eens te vragen. “Voor mij is het subliem geweest. Ik heb een grote ontwikkeling doorgemaakt. De club is goed met jonge spelers en heeft van oudsher een band met Scandinavische spelers. Het is heel gemakkelijk om bij deze club te gedijen.”

Ödegaard gewoon bij Real Madrid Castilla

Ondanks alles keerde Ödegaard ‘gewoon’ terug naar Madrid, zo bleek uit een foto op Twitter.

Martin Ödegaard

De 18-jarige Martin Ödegaard debuteerde al op 15-jarige leeftijd voor Strømsgodset IF de Noorse Tippeligaen, hij was daarmee de jongste speler ooit op het hoogste niveau van Noorwegen. In het najaar van 2014 pakte hij ditzelfde record ook voor het Noorse voetbalelftal. Vijftien jaar en driehonderd dagen was Ödegaard met zijn debuutwedstrijd tegen Bulgarije.

Ödegaard kan op verschillende posities uit de voeten. Zo is hij van oorsprong een middenvelder, maar speelt hij bij Real Madrid Castilla in het huidige seizoen met name als links- of rechtsbuiten. In totaal speelde hij 62 wedstrijden voor Real Madrid Castilla. Hierin maakte hij vijf treffers en gaf hij acht assists.

Real Madrid

In 2014 zat half Europa achter het supertalent aan. Hij werkte al stages af bij Manchester United en Bayern Munchen, ook scouts van Barcelona, Manchester City, Juventus, Paris Saint Germain en Ajax hielden de ontwikkeling van Ödegaard nauwlettend in de gaten. Begin 2015 tekende Martin een contract voor zes jaar bij de Spaanse topclub Real Madrid, dat ongeveer drieënhalf miljoen betaalde.

Update 9 januari 2017
Heerenveen heeft de komst Martin Odegaard officieel bevestigd! De Noorse middenvelder wordt voor een periode van anderhalf jaar gehuurd van de Spaanse topclub Real Madrid. In de zomer van 2017 zal er een evaluatiemoment plaatsvinden.

Reacties