Vaessen: ‘Heerenveen mag niet stuk gaan’

Jos Vaessen is de neutrale toevoeging van de oppositie aan de éénmanscommissie die het stichtingsbestuur in de vorm van Paul Nobelen reeds had samengesteld. Gezamenlijk zullen de twee onderzoekers, onder controle van de burgemeester, een onafhankelijk onderzoek uitvoeren dat plaats vindt in twee fases. Eerst zal er gekeken worden naar het draagvlak van de huidige leiding, en in fase twee wordt de club doorgelicht op het gebied van organisatie, strategie en beleid. Parallel aan het begin van het onderzoek zal een onafhankelijk accountskantoor de opdracht worden gegeven om de club financieel door te lichten.

De naam Paul Nobelen, aangesteld door het stichtingsbestuur, was al bekend. Door druk van de oppositie is daar nu Jos Vaessen aan toegevoegd. Vaessen is een man die zijn sporen in de sportwereld reeds verdiend heeft. Zo was hij voorzitter van Vitesse na het tijdperk Albers, waarvan hij aangeeft de uitwedstrijden naar sc Heerenveen altijd de mooiste te hebben gevonden. Vaessen betitelt sc Heerenveen als één van de mooiste clubs van de Eredivisie, die niet stuk mag gaan. Vaessen is 5 jaar lang voorzitter geweest bij KRC Genk, waar hij persoonlijk veel geld in heeft gestopt.

De komende dagen zal Vaessen zich inlezen in de situatie bij sc Heerenveen. Tevens zal hij samen met Paul Nobelen en Burgemeester van der Zwam de spelregels voor het onderzoek opstellen, waar vervolgens maandag mee aangevangen zal worden. De Burgemeester zal toezien op de naleving van de spelregels. Het is nog niet bekend wanneer de onderzoekers de eerste fase van het onderzoek afgerond hopen te hebben.

Reacties