‘Vonk liet deals met Langeler en Janssen afketsen’

Het is weer even onrustig bij sc Heerenveen. Afgelopen week maakte sc Heerenveen bekend dat het aflopende contract van technisch directeur Hans Vonk niet werd verlengd. Officieel verliet Hans Vonk de club al op 25 oktober 2015, toen ook de rest van het oude bestuur is opgestapt. Sindsdien functioneerde hij als interim bestuurder bij Heerenveen.

In een reactie op het recente vertrek was Hans Vonk woest vanwege de gang van zaken bij de Friese club. “Het is niet respectvol hoe ze mij behandeld hebben, we hebben het bij Heerenveen altijd over transparantie en eerlijkheid. Daar is de afgelopen weken niet naar gehandeld.” Het contract van Vonk loopt 30 juni 2016 af, daarna zal een opvolger het overnemen.

Journalist en supporter van Heerenveen Roelof de Vries schreef een column voor Omrop Fryslan. Hij schrijft daarin over zijn moeizame relatie met Hans Vonk; met name voor, tijdens en na interviews.

Het meest opvallende uit de column is een alinea over Art Langeler en Vincent Janssen. Heerenveen was in gesprek met Art Langeler voor de vacature van hoofdtrainer. Vonk communiceerde vooral via de voicemail, waarna Langeler geen zaken meer wilde doen met de Friezen. Spits Vincent Janssen dacht serieus na over een transfer naar sc Heerenveen. Echter, door het getreuzel van Hans Vonk heeft Janssen voor AZ gekozen.

Keeper Erwin Mulder had in eerste instantie ‘nee’ gezegd tegen sc Heerenveen, nadat hij een gesprek had gehad met Hans Vonk. Keeperstrainer Harm Kuperus heeft vervolgens contact opgenomen, waarna Mulder toch nog open stond voor een contract in Friesland.

De hele column is te lezen op de website van Omrop Fryslan.

 

[wpdevart_poll id=”1″ theme=”1″]

Reacties