Voorbeschouwing: Heerenveen vs Vitesse

Terug naar: Voorbeschouwingen

Competitie: Eredivisie
Speeldatum: zaterdag 6 februari 2021
Aftrap: 16.30 uur
Stadion: Abe Lenstra Stadion

Heerenveen en Vitesse sluiten de zaterdag op een spannende Eredivisie-dag af als ze het tegen elkaar opnemen in het Abe Lenstra Stadion. De teams hebben tot dusverre in het seizoen een compleet tegenovergestelde reis achter de rug. Hoewel de gastheren gedurende het grootste deel van de campagne slecht presteerden, was Vitesse de meest aangename verrassing in de Eredivisie. Desalniettemin zijn beide partijen de afgelopen weken gelukkig omgedraaid en het is moeilijk te zeggen welk team de gelijkspel zal betreden als de favorieten.

Heerenveen heeft de smaak te pakken

Johnny Jansen lijkt het recept te hebben gevonden om zijn team te helpen de zaken achterin strak te houden. Heerenveen hield in de laatste twee rondes back-to-back clean sheets tegen onder meer Feyenoord (een 3-0-zege) en Twente (een 0-0-gelijkspel). Wetende dat Vitesse niet schitterde in de laatste twee van hun wedstrijden, zouden we niet geschokt zijn als De Superfriezen hier hun geweldige vorm behouden.

H2H: Heerenveen vs Vitesse

De trekking was de meest voorkomende van de drie uitkomsten in de geschiedenis van deze wedstrijd. Het gebeurde 23 keer in 59 wedstrijden.

Interessant genoeg zijn beide teams erin geslaagd om de achterkant van het net te vinden tijdens al hun laatste zeven ontmoetingen, inclusief de 1-1 gelijkspel van dit semester midden december vorig jaar.

Vitesse won er twee en speelde één van de laatste drie partijen gelijk tegen De Superfriezen.

Voorspellingen voor Heerenveen vs Vitesse

Vitesse zakte naar de derde positie in het Eredivisie-klassement nadat de ploeg uit Arnhem zeven dagen geleden op de thuisbasis de door degradatie bedreigde RKC Waalwijk niet wist te verslaan. Ze moesten bij de gelegenheid genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel en lieten een weinig inspirerend aanvallend optreden zien tegen een van de slechtste verdedigingsteams in de divisie.

De ploeg onder leiding van Thomas Letsch pakte in de laatste twee competitiewedstrijden slechts één punt, al speelden ze in het proces tegen VVV (een vreselijke 4-1-nederlaag) en RKC Waalwijk.

Omdat de sc Heerenveen in vorm en zelfvertrouwen groeiden met twee mooie overwinningen, verwachten we gewoon gaan voor de thuiswinst. De bookmakers bieden voor deze uitkomst ook enorme kansen met een quotering van maar liefst 3.80 bij Toto Sportweddenschappen. De meer conservatieve gokkers zouden met Heerenveen een weddenschap kunnen aangaan om niet te verliezen met nog steeds aantrekkelijke odds van 1.80.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.