Voorbeschouwing: Heracles vs Heerenveen

Terug naar: Voorbeschouwingen

Competitie: Eredivisie
Speeldatum: zaterdag 23 januari 2021
Aftrap: 20.00 uur
Stadion: Erve Asito, Almelo.

Dit weekend speelt sc Heerenveen in de Eredivisie uit tegen Heracles Almelo. Geen van de twee middenmoters komen de laatste wedstrijden erg goed uit de verf. Heracles Almelo slaagde er niet in om de schitterende 4-0 thuiszege op Emmen door te zetten. Ze verloren namelijk afgelopen weekend met 2-0 in Utrecht en kregen vervolgens drie doelpunten tegen tijdens de bekerwedstrijd afgelopen week bij Feyenoord (3-2). De Superfriezen kende een solide start van het seizoen 2020/21, maar ze hebben de afgelopen maanden helaas een enorme terugval wat betreft vorm. Heerenveen is puntloos in maar liefst tien opeenvolgende competitiewedstrijden. Ze zijn er niet in geslaagd om in 13 opeenvolgende wedstrijden in alle competities de nul te houden. Een terugkerend fenomeen en rode draad die onder meer een 1-2 uitoverwinning op Emmen in de KNVB Beker bevat.

H2H: Heracles vs Heerenveen

Heracles was de meer succesvolle ploeg in de geschiedenis van H2H tegen De Superfriezen (16 overwinningen, 7 gelijk, 10 verliespartijen).

Beide teams scoorden in tien van de laatste elf onderlinge wedstrijden tussen de twee doelpunten (inclusief een paar vriendschappelijke wedstrijden).
Heracles Almelo pakte een 1-2 overwinning toen ze voor het laatst tegenover Heerenveen stonden, iets meer dan een maand geleden.

Verwachting sc Heerenveen uit bij Heracles?

Als we puur naar de statistieken kijken verwachten we een hoop doelpunten tijdens het Eredivisie duel tussen Heracles Almelo en Heerenveen. Ook de bookmakers verwachten een doelpuntrijk duel als we naar de quoteringen kijken. Bij Heracles Almelo lijkt de Turkse aanvaller Sinan Bakis na een lange tijd droogstand qua doelpunten met zijn 4-0 hattrick momenteel losgekomen als speler. Wellicht iets wat zich doorzet tegen Heerenveen dit weekend?

Helaas zien de papieren op voorhand voor Heerenveen er minder positief uit. Heracles Almelo wist een maand geleden al te winnen van Heerenveen. De ploeg uit Almelo slaagde erin op 20 december uit bij Heerenveen met 1-2 te winnen. Daarbij heeft Heerenveen 13 opeenvolgende wedstrijden in competities niet de nul gehouden. Al is de verdediging van Heracles niet geweldig te noemen en ontvouwt zich dit weekend wellicht het kantelpunt voor Heerenveen. Dit zou een positieve verassing en opsteker zijn voor de ploeg dat zich tot dusver nog niet echt lijkt te kunnen herpakken.

De bookmakers geven Heracles de beste papieren voor een overwinning met odds van 2.15. Heerenveen krijgt een quotering van 2.90 bij de wedkantoren mee, wat ook aangeeft dat de Friesen niet kansloos zijn in deze uitwedstrijd.