Heerenveen op trainingskamp naar Vietnam

sep 3, 2019 Algemeen

Gistermiddag presenteerde Heerenveen de 20-jarige Doan Van Hau, hj kwam op huurbasis over van Hanoi FC. De presentatie werd live uitgezonden op Instagram en Facebook. Deze live-uitzending werd door meer dan 26.000 mensen bekeken, meer dan het gemiddeld aantal toeschouwers in het Abe Lenstra Stadion.

Dat de populariteit van sc Heerenveen in Vietnam gigantisch is gegroeid in de afgelopen dagen, wordt ook onderstreept door de 170.000 Vietnamezen die de club hebben geliked op Facebook. Het aantal likes van de pagina groeide van 77.000 op zaterdagochtend naar inmiddels al bijna 250.000.

Aanvankelijk werd gedacht dat de transfer niet haalbaar was. “Maar onze commerciële afdeling zei dat dit ook wat kansen kon bieden. Het is een win-win-situatie. De commerciële afdeling heeft wat deals kunnen sluiten en dat betekent dat het ons financieel geen pijn doet. We hoeven niets te betalen”, aldus Hamstra in het Friesch Dagblad vandaag.

De wedstrijden van sc Heerenveen zullen voortaan dan ook uitgezonden worden in Vietnam, zo heeft de club bedongen. “Daarnaast gaan we nog iets doen met de uitwisseling van kennis. En we gaan daar naar toe voor een trainingskamp. In de winter of aan het eind van het seizoen. Ik verwacht dat het dat laatste wordt, zodat we geen last van een jetlag krijgen”.

Hamstra maakt nogmaals duidelijk dat Van Hau is gehaald omdat hij wat toe kan voegen aan de selectie van sc Heerenveen: “We hebben veel beelden en data bekeken. Het is in de eerste plaats een linkerverdediger, die ook links in het centrum kan spelen. En daarvan zijn er niet zoveel. Het is een echte verdediger, die fel en agressief speelt. Anders dan wij gewend zijn. Maar hij zal zich moeten bewijzen, daarom is huur met een optie tot koop ideaal voor ons.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

toggle off
Gokreclame uitschakelen.